Over NJIKV

Sinds 2005 zetten wij ons in om zoveel mogelijk kinderen van 10 tot 18 jaar (uitzonderingen voor jongere kinderen met ervaring) de kans te geven om kennis te maken met onze prachtige sport, de kartsport. Om dit te bereiken werken wij alleen met vrijwilligers die zich tijdens onze trainingen en wedstrijden volledig belangeloos inzetten voor de kartsport. Wij zijn de enige kartvereniging in Nederland. Het doel van de NJIKV is karten voor iedereen zo betaalbaar mogelijk te maken. Karten is en blijft een dure sport maar we doen ons best om het zo goedkoop mogelijk te maken. Daarvoor werken we samen met een aantal partners en worden de organisatie en de lessen volledig verzorgd door vrijwilligers met een passie voor de sport. 

Wij zijn sinds jaar en dag gevestigd in Poeldijk, bij Van der Ende Racing Inn. Hier geven wij elke zondag les. Tijdens de lessen maken wij gebruik van ons kartcertifcaat. Met dit certificaat in de hand brengen wij de kinderen op een gestructureerde wijze de kartsport bij. Kinderen vinden dit niet alleen heel leuk maar het helpt ze ook om te weten wat de aandachtspunten voor verbetering zijn. 

Trainen doen wij op de baan van 19:00 tot 20:00 uur maar we verzoeken iedereen om 30 minuten van tevoren aanwezig te zijn. Tijdens deze 30 minuten geven we de kinderen theoretische instructie. Daarna gaan we rijden! Om mee te kunnen doen aan onze kartlessen moet je wel groter zijn dan 140 cm. Dit omdat er wordt gereden met de normale (volwassen) huurkarts en veiligheid bij ons hoog in het vaandel staat. Op het moment dat je niet veilig in de kart zit, moeten we je helaas vragen terug te komen als je wat groter bent geworden.

Voor onze leden organiseren wij drie keer per jaar een clubrace bestaande uit een kwalificatie en twee korte races. Aan het eind van het jaar hebben we dan een clubkampioen. Elke clubrace is er een beker voor de eerste, tweede en derde plek. De kosten voor de clubraces zijn hetzelfde als die voor de trainingen.

Voordat je lid wordt kan je eerst drie proeflessen nemen. Als je lid bent, ben je niet verplicht om aan iedere training deel te nemen maar je zult zien dat je door veel oefenen sneller wordt.

Ook bijdragen aan de toekomst van de kartsport?

Wij zijn altijd op zoek naar hulp. Hulp zoeken wij in het bijzonder in de vorm van baanpersoneel en sponsors. Extra handen zijn altijd welkom! Mocht u zelf ook willen bijdragen aan de betaalbaarheid en toegankelijkheid van de kartsport horen wij dit graag. Wij kunnen uw expertise altijd gebruiken. 

Dit geldt ook zeker voor corporate partners. Wij hebben de steun hard nodig om de kartsport breder toegankelijk te kunnen maken. Wij horen graag wat wij voor u kunnen betekenen.