Karten als sport: Kart Wedstrijden rijden

Natuurlijk is het bij de NJIKV hartstikke gezellig maar ook dit jaar zoeken een aantal leden naar extra competitie tijdens landelijke wedstrijden. Door heel Nederland worden er namelijk op verschillende niveaus en op verschillende wijze wedstrijden georganiseerd door een aantal organisaties. Dat kan allemaal best wel ingewikkeld en overweldigend zijn. De NJIKV kan leden helpen bij het kiezen van een competitie die bij je past. Om op de hoogte te blijven van de wedstrijden en de leden die deze rijden zullen wij gedurende het seizoen op dit blog NJIKV leden volgen. Laten we eerst even kijken in welke competities ze nu rijden.

 

NKH

Allereerst het Nederlands Kampioenschap Huurkarts. Er zijn dit jaar drie leden van de NJIKV actief in het NKH. Het NKH is het oudste nog actieve huurkart kampioenschap van Nederland. De NKH organiseert een seizoen 12 wedstrijden op verschillende indoor en outdoor banen in Nederland. Voor kinderen van 10 tot 15 jaar biedt het races op een goed basisniveau met een mix van zeer ervaren en beginnende karters. Daarnaast heeft de NKH mooie doorgroei mogelijkheden naar bijv. De senior klasse. Dit jaar rijden Mijntje Koerts, Allard Leidelmeijer en Lucas Jonkers in de kids klasse van het NKH. De eerste wedstrijd voor hen vindt plaats op 23 februari in Kart Centre Roosendaal.

nkh

Formula Karting

Daarnaast zijn er nog een tweetal leden actief bij de organisatie van Formula Karting. Formula Karting is een nieuwere organisatie die een aantal jaar geleden met een frisse blik op de kartwereld zijn gestart. Zij organiseren wedstrijden in Nederland en België van club tot topniveau op de

beste indoor en outdoor banen van de twee landen. Jasper Boyce rijdt dit jaar de wedstrijden van FK Lightweight. Een competitie voor deelnemers op een mimimumgewicht van 65 KG met deelnemers uit zowel België en Nederland (voornamelijk kinderen). Voor mensen die liever wat dichterbij huis beginnen biedt Formula Karting ook een mooie competitie, FK Club. Luka Meijer gaat hier dit jaar aan mee doen bij Van Der Ende. Dit zijn 5 wedstrijden op de baan van Van Der Ende tegen mensen van verschillende leeftijden en ervaringsniveaus (op 75 KG). Mocht je landelijk willen racen biedt FK je FK Nederland. Dit zijn wedstrijden op 80 kilo die op verschillende top indoor en outdoor banen worden verreden.

 

Outdoor karten

Ook zijn er natuurlijk nog de vele outdoor competities in Nederland. Op dit moment zijn er geen leden van de NJIKV met een vast racezitje in één van deze competities. Wel zijn er genoeg oud leden met een verleden in deze competities dus ook hier kunnen wij helpen.

 

Uitkiezen van een geschikte competitie

Wij helpen graag bij het adviseren van een goede competitie voor uw zoon of dochter. Anders dan bij de meeste vereniging voeren wij alle gesprekken in eerste instantie alleen met de ouders. De NJIKV heeft ervaring met verschillende organisaties en is zo in staat een realistisch beeld te schetsen van zowel niveau als de budget vereiste van een competitie. Dit advies kunnen de ouders dan gebruiken om te besluiten welke keuzes zij aan het kind willen voorleggen. Deze aanpak zorgt er voor dat minder kinderen teleurgesteld moeten zijn doordat een competitie achteraf niet haalbaar blijkt. Spreek ons aan op de baan of stuur ons een mailtje voor meer informatie.

 

Voor alle kinderen die dit jaar gaan racen: heel veel succes maar vooral heel veel plezier!

 


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *