Een aantal karters van de NJIKV hebben de afgelopen tijd weer wat mooie wedstrijden mogen rijden en niet zonder resultaat! Zo werden er podiums geboekt en beste resultaten verbeterd. We lopen er even doorheen en kijken kort vooruit naar de wedstrijd van het NKH bij Van der Ende.

NKH

Mijntje, Allard, Thorran en Lucas stonden aan de start van de tweede wedstrijd van het NKH kids kampioenschap in Groningen. De spannende wedstrijden die op deze dag volgden zouden als resultaat hebben dat Mijntje, Allard en Lucas het podium mochten bezoeken. Mijntje werd de winnaar in de middengewicht klasse en werd tweede overall, Allard werd derde overall en Lucas vond zich op de derde plaats van het Rookie podium. Bijzonder is dat Lucas het podium wist te bereiken ondanks dat hij tot twee keer toe niet wist te finishen. Een knap resultaat met nog ruimte voor groei dus. In het kampioenschap staat Allard momenteel eerste in het totaalklassement en staat Mijntje eerste in het Middengewicht. Een prachtige tussenstand natuurlijk…

Rookie-podium

Podium Mijntje en Allard

De mooiste resultaten moeten echter nog komen. Aankomende race (13 april) rijden een aantal van deze coureurs namelijk hun thuiswedstrijd. Op 13 april rijdt de NKH haar wedstrijd bij Van der Ende Racing Inn. Benieuwd naar deze wedstrijden of wil je de NJIKV rijders gewoon aanmoedigen? Kom dan op 13 april langs!

FK

FKClub had afgelopen zaterdag een primeur, de eerste officiële wedstrijd met de nieuwe karts. Dit was zeker te merken. Het veld was groot en zat dicht bij elkaar. Veel rijders van de NJIKV reden mee. Zo waren Mijntje, Luka en James aan de start te vinden. In het lastige veld van ervaren rijders behaalde zij goede resultaten. Mijntje finishte op p5, James op p6 en Luka op p8.

Ook FKLightweight heeft een wedstrijd verreden. Ditmaal in Swalmen een circuit dat voor Jasper met zijn ervaring uit het NKH niet onbekend is. Dit was te zien in de resultaten. Jasper boekte goede resultaten en zette zijn kart zelfs op pole position in een van de heats. Uiteindelijk eindigde Jasper als 7e in het totaalklassement. Daarmee staat Jasper momenteel 4e in het kampioenschap!

De volgende wedstrijd van FKLight zal worden verreden in Bilzen. Een Belgische baan die zowel een outdoor als een indoor gedeelte heeft. Een bijzondere ervaring die je alleen in België kan vinden.

Clubrace

Aankomende zondag (07-04) mogen alle leden van de NJIKV aan de bak. Dan organiseren we namelijk de eerste van 4 clubraces dit jaar. Schrijf je snel in!