De vorige keer schreven we dat de NJIKV dit jaar veel deelnemers kon bieden aan verschillende indoorkampioenschappen. Alle indoor kart kampioenschappen hebben inmiddels hun eerste race gehad en dus is het tijd voor een update.

Formula Karting

Jasper had de eer om de allereerste wedstrijd van het seizoen te rijden. Zoals we al eerder zeiden doet Jasper dit jaar mee aan Formula Karting Lightweight. Wie de indoor kart wereld een beetje kent ziet direct dat het veld van FK Lightweight bijna angstaanjagend sterk is. Alle jonge toppers van Nederland en België zijn dan ook aanwezig. Voor Jasper was dit zijn eerste race op gewicht, zijn eerste race met een strategisch element en ook nog is op een voor hem nieuwe baan in Dolhain, België. Op de dag zelf wist Jasper dan ook nog flink te groeien en verbeterde hij constant zijn beste tijden. Met een uiteindelijke P7 mag hij dan ook super trots zijn! Gefeliciteerd! De volgende race voor Jasper is op 16 maart in Swalmen.

Om binnen het onderwerp van Formula karting te blijven gaan we gelijk door met FK Club. Stiekem was dit niet helemaal de eerst volgende race. Gisteren (2-3) mocht Luka zijn eerste wedstrijd rijden. Ook voor hem voor het eerst op gewicht en voor het eerst met een strategisch element. Bij dit kampioenschap deden ook zeker wat toppers mee. Zo mocht Luka het uitvechten met de huidige baanrecord houder Dion (1.04,9… Ja, hij gaf zelf ook wel toe dat het kartje in kwestie eerder vloog dan reed maar toch) en meerdere deelnemers van zowel FK NL en FK 2. Luka was echter niet echt onder de indruk en kon ondanks een duidelijk mindere loting goed mee strijden. Na een 2e plaats in heat 2 eindigde hij uiteindelijk als achtste. Ook Luka gefeliciteerd. Luka mag op 30 maart (hopelijk met de nieuwe karts) weer aan de bak voor race 2.

NKH Kids

Het viel de vorige keer al op dat we flink wat deelnemers voor het NKH konden leveren. Je zou de NJIKV dan ook prima de hofleverancier van dit kampioenschap mogen noemen. Daar zijn wij dan stiekem ook wel weer een beetje trots op. Vier leden van de NJIKV deden dan ook mee tijdens de eerste race van NKH kids.

Dat de races dan ook nog is zo uitpakken als ze deden stemt ons helemaal gelukkig. Twee van de 3 plaatsen van het eindpodium werden bezet door leden van de NJIKV. Allard pakte de dagwinst en Mijntje bezette niet alleen P2 in het algemeen klassement maar pakte ook nog is de dagwinst in het midden gewicht. Een geweldig resultaat natuurlijk!

Podium-NKH

Voor Thorran en Lucas was het hun eerste NKH wedstrijd. Zij streden dan ook nog is mee voor het Rookie klassement. Lucas miste op een haar na het rookie podium (p4) en Thorran finishte op p9. Nadat we Mijntje en Jasper vorig jaar hebben zien groeien tijdens hun seizoen bij de NKH zijn wij er zeker van dat het podium voor beide heren ook nog wel gaat lukken dit seizoen. De volgende race van het NKH kids is in Groningen op 23 maart. Alvast heel veel succes.