Clubrace 3

Zondag 13 Oktober vond de derde clubrace van dit jaar plaats. Een mooie grote club stond klaar voor de start. Na de briefing en de loting was het tijd voor de kwalificatie. Een kwalificatie die achteraf erg belangrijk bleek voor een goed resultaat. De baan heeft namelijk de afgelopen weken wat kleine aanpassingen gehad die het inhalen erg lastig maken. Spannend dus.

Zo zat er na 8 minuten kwalificeren maar een halve seconde tussen de top 4.  Mathijs pakte met een mooie tijd van 1:08.4 de poleposition. Gevolgd door Jasper op p2, Lucas op p3 en kampioenschap leidster Chayenne op p4. Een plaats verder naar achter stelde Femke met 1 honderdste p5 veilig voor Robin. Luka kon met een goede ronde net voor Jamie en David blijven op respectievelijk p7, 8 en 9. Quinten kwam in zijn eerste club race tot p14

Race 1

Met een goede start pakte Mathijs en Jasper samen al snel een gaatje. Het tempo lag de hele race erg hoog. Zo zette beide heren na een paar rondjes racen al een 1:07.9 op de klok. Mathijs was net een honderdste sneller waardoor hij naast de winst het punt voor de snelste ronde voor zichzelf veilig stelde. Uiteindelijk finishte Jasper de race op minder dan 3 tiende van Mathijs op p2.

Daarachter was het hoge tempo voor de rest moeilijk te volgen. In het veld vielen dan ook flinke gaten, zo reden zowel Lucas als Chayenne deze race eigenlijk in niemandsland en werden hun startposities ook hun finish posities. Dit gold echter ook voor een groot deel van de rest van het veld. Femke zorgde nog voor een flinke trein achter haar door goed verdedigend werk maar ook hier wist niemand van de achtervolgende groep van te profiteren.

De enige inhaalactie kwam uiteindelijk van de hand van Bris. Die met een mooie move Thorran wist te verschalken en zo opschoof naar plaats 11.

Race 2

Normaal gesproken is de tweede race altijd een recept voor spektakel. Dit keer bleef dat spektakel wel een beetje uit. We hielden een kalme, nette race over. De posities voorin bleven wederom ongewijzigd. Zelfs met de nieuwe karts gingen de heren voorop er weer vandoor. Chayenne had dit keer met een mindere kart de lastige taak om te verdedigen. Dit ging haar goed af.

Achter Chayenne zat Femke die op haar beurt probeerde Luka van zich af te houden. Luka was namelijk met een mooie move Robin voorbij gekomen en zo opgestoomd naar p6. Iets verder daarachter was het wederom Bris die voor spektakel zorgde. Hij vocht zich namelijk weer een plekje naar voren en finishte de race zo op p10.

De Eindstand

Door de weinige wisselingen was het podium niet bepaald spannend meer en wisten de heren al hoe de plekken verdeeld zouden worden. Dit betekende dus Mathijs op p1, Jasper op p2 en Lucas op p3.  Gefeliciteerd mannen.

Dit betekent ook dat het kampioenschap nog een stukje spannender wordt.