Het was zondag 7 Juli alweer tijd voor de tweede clubrace van 2019. De karts van Van der Ende zaten goed bij elkaar en dus zou het een spannende race worden. De opzet was voor deze race zoals gebruikelijk: 1 kwalificatie van 6 minuten gevolgd door 2 races van ieder 12 minuten.

De Kwalificatie

Tijdens de kwalificatie was het direct spannend. De top 3 zat binnen 3 tienden! Chayenne pakte uiteindelijk met een 1.07.554 de belangrijke pole positie, gevolgd door Lucas en Luka. Belangrijk voor het kampioenschap want Chayenne stond er na race 1 goed voor. Het vermelden waard was ook dat Chayenne deze exacte tijd niet 1x, maar 2x wist te rijden. Voor het geval het nog niet duidelijk was wie de polepositie zou opeisen.

Race 1

Tijdens race 1 vormde Chayenne, Lucas en Luka direct het leidende groepje. Het lukte het groepje in de openingsfase om een klein gat te slaan naar de rest van het veld. Er werd voor aan niet alleen hard, maar ook zeer constant gereden. Luka werd dit uiteindelijk te veel waardoor hij zich tevreden moest stellen met P3. Chayenne en Lucas zouden het nog tot de laatste ronde nog uitvechten met Chayenne als uiteindelijke winnares. Lucas volgde op slechtst 2 tiende.

Femke sloot na een sterke race in niemandsland aan op p4. Iets verderop in het veld wist Damian met een mooie move Jasper te verschalken voor p5. Danielle (P9) en Jamie (P13) wisten beide een flinke trein achter zich te creëren. De gefrustreerde coureurs hierachter probeerde tevergeefs er langs te komen.

De snelste tijd in race 1 was voor Lucas met een 1.07.287.

Race 2

Race 2 betekent andere karts. De kaarten opnieuw geschud dus. Voor Chayenne pakte dit helaas niet gunstig uit. Al vroeg in de race was duidelijk dat zowel Lucas als Luka dit keer een stuk sneller waren. Verdedigen dus…  Maar toch wist Lucas vrij snel de eerste plaats over te nemen en ook Luka volgde snel. Daarna was het ook voor Lucas verdedigen, verdedigen, verdedigen.

Hij deed dit erg goed waardoor Femke, die inmiddels Chayenne ook gepasseerd had, ook wist aan te sluiten. Zo hadden we weer een gevecht voor het podium op de baan. In de rest van het veld waren de gevechten inmiddels onrustig geworden. De nieuwe karts hadden veel positiewisselingen tot gevolg waardoor af en toe straffen moesten worden uitgedeeld. Damian was de eerste waarvoor het mis ging. Na ongelukkig te zijn ingehaald moest hij vanaf achteraan opnieuw beginnen. Zonde natuurlijk na zijn goede resultaat in race 1. Chris, Jamie en Bris wisten in race 2 goed naar voren te komen.

In de laatste rondes wist een sterk rijdende Jasper ook nog de aansluiting te vinden bij de leidende groep. Het bleek echter erg lastig om een gaatje te vinden in het verdedigende rijdende groepje voor hem. Daardoor moest Jasper genoegen nemen met P4.

Einduitslag

Uiteindelijk betekende deze uitslagen dat Lucas er met plaats 1 vandoor ging. Een comfortabele overwinning na zijn 2e plaats in race 1 en zijn 1e plaats in race 2. Achter hem was het stukken spannender. Zowel Luka als Chayenne hadden evenveel punten. In dat geval bepaalt de snelste ronde de volgorde. Chayenne had als snelste tijd een 1.07.4 terwijl Luka niet verder kwam dan 1.07.8. Daarmee pakte Chayenne nipt p2 voor Luka op p3.

clubrace podium

In de tussenstand heeft dat het volgende effect (tussenstand exclusief schrap van drie minste resultaten):

De volledige race- en einduitslag kun je hieronder vinden.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *