Op 8 december was het alweer tijd voor de 4e en tevens laatste clubrace van het jaar. Een super spannende avond voor de koplopers van het clubkampioenschap. Het was bijzonder close tussen Lucas en Chayenne voorafgaand aan deze vierde race. Zo zaten er (zonder schrapresultaten mee te rekenen) maar 2 punten tussen beide. Het ideale recept voor een spannende laatste race.

Spannend was het

Zowel Lucas als Chayenne miste snelheid in de kwalificatie. Het kampioenschap zou dus in het achterveld worden uitgevochten. Thorran had de snelheid zeker wel en pakte vlak voor Femke de pole. Daarachter was het Chris samen met Mathijs. 

Tijdens race 1 deed Femke er alles aan om voorbij Thorran te komen. Vanaf de eerste ronde gingen de twee er samen vandoor. Elke bocht was er wel een poging van Femke maar tot een echte inhaalactie mocht het door het goede verdedigende werk van Thorran niet komen. 

Achter Thorran en Femke was het nogal druk geworden. Chris probeerde de hele race voorbij Mathijs te komen. Zijn uiteindelijke actie plaatste hij op een riskante plek, in de hairpin voor de flyover. De afgelopen tijd is bij van der ende deze bocht steeds krapper geworden. Mathijs zag de inhaalpoging van Chris te laat waardoor het tweetal elkaar raakte en zodoende twee breed op het enkele spoor omhoog aankwam. Uiteindelijk zou dit zorgen voor een dusdanig grote opstopping dat er een rode vlag aan te pas moest komen. 

Gezien de tijd was het mogelijk om een herstart te doen. Thorran leidde de herstart gevolgd door Femke en Chris. Met daarachter Mathijs, Robin, Luka en Danielle. Thomas splitste het kampioenschaps duo Lucas en Chayenne. Na de herstart verliep de race rustig en dus was de finish hetzelfde als de startpositie na de herstart. 

Meer rode vlaggen

Nadat er even was nagepraat over het incident in race 1 stapte iedereen in voor race twee. Belangrijk was dat in race 1 Lucas voor Chayenne was gefinished. Vanwege de schrapresultaten had deze uitslag echter geen impact op de kampioenschaps stand. Lucas zou vanwege zijn relatief goede minste resultaten veel plekken moeten winnen om het kampioenschap te kunnen winnen. Op de huidige layout een lastige taak zoals we dit seizoen gezien hebben.

Femke had in race 2 een duidelijk mindere kart. Daardoor moest ze in ronde 1 Thorran al laten gaan en zelf vol verdedigen. Het tempo lag daardoor buiten Thorran om enorm laag. Femke had daarmee het hele veld in een trein achter haar rijden. Lang leek het er op dat er niemand zou gaan inhalen deze race. 

Voor Lucas een hele slechte zaak gezien het kampioenschap. Gelukkig zag Lucas iets wat in de rest van het veld ongezien bleef. Het tempo was namelijk zo laag komen te liggen dat het mogelijk was geworden om in de eerste bocht buitenom in te halen. Zo kwam Lucas ronde voor ronde naar voren. Tot hij achter Chris terecht kwam. Achteraf gezien een cruciale positie. Wist hij Chris in te halen zou hij kampioen kunnen worden. Chayenne had namelijk wel wat plekjes gewonnen maar ook voor haar gold dat dit resultaat een schrapresultaat zou worden dus om wat te kunnen doen aan de opmars van Lucas zou ook zij veel plekken moeten gaan winnen. 

Lucas probeerde het bij de eerst mogelijke optie. Buitenom zoals hij bij de rest ook had gedaan. Echter zag Chris zijn move en lag zijn tempo in de bocht hoger dan dat van zijn achtervolgers waardoor het voor Lucas moeilijker was. Chris liet zijn kart naar buiten lopen om zo Lucas tot extra meters te dwingen. Ondanks dat kon Lucas er ver genoeg naast blijven was het niet dat Chris zijn kart zover naar buiten liet lopen dat er voor Lucas geen ruimte meer was. Hierdoor ging Lucas voor een over ambitieuze move om alsnog de plek te bemachtigen. Helaas raakte hij hierbij Femke die nog steeds vlak voor Chris reed. Femke raakte in de spin en kwam neus aan neus te staan met Chris. Zo blokkeerde zij de baan en was er opnieuw noodzaak voor een rode vlag. 

Ze blokkeerde het veld voor bijna iedereen. 1 Iemand wist zonder verder contact tussen de groep door te glippen en zo de tweede plek te pakken. Deze persoon was Luka. Hij maakte zo in race 2 van een 6e startplaats een tweede finish positie. Wegens een tekort aan tijd zou de race niet meer herstarten en zou Femke daarmee finishen op een derde plaats, Chris op P4 en Lucas op P5. 

Podium

Deze late inhaalactie van Luka had wel grote gevolgen voor het podium. Luka wist hierdoor namelijk achter Femke op P2 en Thorran als winnaar op de derde plek te eindigen. Van harte gefeliciteerd!

Podium Clubrace
Van links naar rechts Luka, Thorran en Femke

In het eind klassement veranderde er door de crash niks meer. Zo werd Chayenne voor de eerste keer clubkampioen! Over het gehele seizoen had Chayenne hier drie top 3 plaatsen in de races voor nodig. Chayenne deelde het eindpodium met de broertjes Lucas en Mathijs. Beide heren wisten dit seizoen ook races te winnen. 

Podium kampioenschap
Van links naar rechts Mathijs, Chayenne en Lucas

Voor het tweede jaar op rij een dame als winnaar van het clubkampioenschap dus. Wij kijken nu al uit naar het volgende jaar. Gaan de heren dit keer wel kunnen winnen van de rappe dames? Tot 2020! 

Wil jij volgend jaar ook karten? Meld je nu aan voor een proefles


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *