Poeldijk 500

Afgelopen week was er voor het eerst een team van de NJIKV actief tijdens de poeldijk 500. 500 Rondes over het welbekende kartcircuit van Poeldijk, een flinke uitdaging. Voor vele uit de regio is de Poeldijk 500 dan ook echt een klassieker. Een race waar je aan mee moet hebben gedaan. Daar weten Chris, Remco, James, Jamie, Luka en Jos nu alles van. 

 

Kwalificatie

De race begon voor de heren (volgend jaar moet een damesteam toch ook lukken?!?!) om 10 uur s ochtends met een briefing. Belangrijk hier was dat er gereden zou worden op gewicht, iets wat voor een deel van het team een nieuwe ervaring zou zijn. Rond een uur of 11 was het tijd voor de kwalificatie. De kwalificatie duurde een kleine 6 minuten. Gezien de duur van de race is de kwalificatie niet het meest belangrijke deel van de dag. Toch is het erg lekker als je er goed bijstaat om zo in het begin van de race niet te veel tijd te verliezen aan het inhalen van langzamere teams. Gelukkig ging de kwalificatie goed voor de heren. Met een P2 als gevolg. 

 

Race

De start van de race was, zoals gebruikelijk bij de 500, een le mans start. Dit betekende dat de karts op zouden worden gesteld in volgorde van de kwalificatie zonder dat de rijder ook daadwerkelijk in de kart zat. Bij het vallen van de vlag was het aan de rijder om zo snel mogelijk de kart in te springen, de riem om te doen en weg te scheuren. 

Voor team NJIKV stond James aan de start. James had een brilliante start en schoot weg. Hij vergat echter 1 detail, de riem zat niet goed vast. Dit zorgde ervoor dat het team een 2 seconde stop en go penalty kreeg. Gelukkig hadden de heren nog zo’n 8 uur racetijd voor de boeg en dus zou er meer dan genoeg tijd zijn om de straf goed te maken. 

Dat lukte dan ook zeer aardig. Na de eerste 50 rondes lagen ze op plaats 2. Tijdens de race moest het team 2x per uur pitlane zien te vinden. Tijdens de eerste stop van het uur werd alleen de kart gewisseld en tijdens de tweede stop diende er ook een rijderswissel te worden gedaan. Ondanks dat het team van Van der Ende zijn best had gedaan om de karts bij elkaar te brengen blijven er natuurlijk altijd betere en mindere karts tussen zitten. Dankzij de wissels werd dit kart verschil wat uitgesmeerd.

Finish

Voor ons team zaten de stops in het midden van de race niet heel erg mee. Dit zorgde er voor dat ze met minder dan een half uur rijden te gaan zichzelf vonden op plaats 5 op kleine afstand van P4. De groep sprong dan ook een gat in de lucht toen het uiteindelijke met nog een aantal rondes te gaan lukte om P4 in te halen. Een flinke prestatie van het team. Natuurlijk ergens wel een beetje zuur zo net naast het podium maar dat doet niet af van de geweldige race die ze gereden hebben. Naast dat het een mooie prestatie is in het sterke veld was het ook nog is erg gezellig. Dat smaakt naar meer!

Gefeliciteerd jongens!

Wil jij ook ooit meedoen met de 500 maar heb je nog geen kartervaring? De NJIKV biedt kart lessen aan voor kinderen van 10 tot 18 jaar. Kijk snel op de homepage voor de mogelijkheden. 

 


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *