Het kart seizoen vordert gestaag. Inmiddels zijn we al weer twee NKH wedstrijden en een FK Lightweight wedstrijd verder.

NKH

Poeldijk

De eerste kart wedstrijd die we gaan bespreken is de wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts in Poeldijk. Racen op je thuisbaan, super spannend natuurlijk voor alle deelnemers. De verwachtingen waren voorafgaand aan deze race dan ook hoog gespannen. Het deelnemersveld was voor deze wedstrijd van het NKH groot en sterk. Toch kwamen er ook uit deze race goede resultaten.

Mijntje finishte op p2 in het algemene klassement en p1 in haar gewichtsklasse. Allard moest het doen met een zwaarbevochten p4. Een niettemin sterk resultaat maar, finishen net naast het podium is altijd zuur.

In het Rookie klassement moest er hard worden gevochten om plaatsen. Zowel Lucas als Pascal verloren met een moeilijke 4e race veel punten. Pascal finishte desondanks knap 5e in het Rookie klassement in de voor hem eerste NKH race van het jaar. Lucas moest het deze race doen met p7. Thorran werd als enige midden gewicht rijder in het rookie klassement knap achtste.

Middelburg

Een klassieker op de kalender van de NKH. Een mooie baan met goede karts maar ook een baan met traditioneel veel thuisrijders. Dit betekent dat alle rijders van de Nederlandse Indoor Kart Vereniging een lastige dag tegemoet zouden gaan.

Mijntje en Allard hadden hiermee dan ook als doel het verdedigen van hun respectievelijk 2e en 3rde plaats in het algemeen klassement. Mijntje moest zich voor het eerst dit seizoen tevreden stellen met een tweede plaats in haar gewichtsklasse en en een derde plaats in het algemeen klassement. Allard werd na een eveneens lastige dag toch nog 5e.

Lucas en vooral Thorran hadden een sterke dag. Lucas miste op een haar na het podium in het middengewicht en Thorran sloot netjes aan op p5. Thorran was hiermee dus wederom het beste middengewicht in de rookie klasse.

Het klassement

Met hun goede resultaten is het Mijntje en Allard gelukt om plaats 2 en plaats 3 vast te houden in het algemeen klassement. Mijntje staat hiermee tevens nog steeds eerste in het middengewicht klassement. Ook Lucas houdt zijn sterke plaats in het rookie klassement vast.

De volgende race van het NKH is in Swalmen bij Euro Indoorkarting Swalmen. Toevallig een baan die al eerder onderdeel was van het FK kampioenschap. Een goede reden dus om tijdens de komende lessen wat tips en tricks te bespreken.

 

FORMULA KARTING

Bilzen

Van de klassieker bij NKH naar een gloed nieuwe baan voor Formula karting. Bilzen bleek een erg lastige baan. Super glad, enorm hobbelig en hele rappe karts. Zeker voor de klasse van Jasper met het lage gewicht was deze baan dan ook een uitdaging. Met minder gewicht mist deze klasse namelijk de broodnodige extra grip waardoor de karts nog lastiger te besturen zijn. Jasper’s reactie na zijn eerste training heat was dan ook “het is net een ijsbaan”.

De snelheid zat er bij Jasper goed in. Het veld zat super dicht bij elkaar in de lightweight klasse. Het verschil tussen p3 en p6 was slechts 7 punten. Jasper moest zich uiteindelijk tevreden stellen met p6 maar dit resultaat vertelt zeker niet het hele verhaal. Een mindere eerste en laatste kart deden uiteindelijk zijn sterke resultaten in eerdere heats teniet.

Formula karting gaat op 1 juni verder in Olen. Een indoor en outdoor circuit met buiten de befaamde kombocht.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *